Nyår!

Nu kommer snart mina brudar och hämtar upp mig för att vi ska begé oss till Backaryd. De ni;) Hihi!

Var ju barnvakt i lördags åt min små söta kusinbarn. Det är helt sjukt vad dem växer snabbt. Elvira är nu hela 2 år och är så lillgammal så. Vi lekte och hon bjöd mig på "kaffe" med sina nya saker hon fått i julklapp. Efter vi lekt tittut i ett antal timmar så satt hon i mitt knä i soffan och var så trött så, likaså jag;) hihi!

Sötnos!

I förgår så åkte andrea och jag upp till Rassus i Kallinge. Vi lämnade julklappen till honom och sa adjö för några månader tills han kommer hem igen.

Igår var vi uppe med tuppen för att åka ner och lämna syster i skånelandet över nyår. Det blev en rudna på det nya IKEA och även lite shopping. Blev så sur att jag inte hittade ngt att ha tills idag. Så det fick bli en massa skräp som jag få ha på mig. Få sattsa mer på håret sminket och smyckerna..

Så idag har hela dagen gått till att göra sig i ordning, och jag är nu redo för att åka! Ska bara fixa det sista, väskan och skorna sen är allt klart:)

Här med har jag gjort ett sista blogginlägg för år 2009 som har varit ett helt okej år om man borster ifrån alla jobbiga saker;) hihi! Nejmen skämt å sido, ett godkänt år och jag hoppas på ett lika bra och kanske tom bättre år. Så nu är du välkommen när du vill 2010!!

Gott nytt och ta det lugnt med raketerna och drickan!
/M!

Underbara jul!

Nu är nästan julhelgen över och den har varit lyckad:)

Julafton så kom släkten hit och detta året var vi inte så många. Är lite skillnad på när man var 6-7 år då alla kusinerna var med oså. Nu har nästan alla skaffat respektive och är varannat år hos deras familjer osv. Men mina mostrar, mormor och morfar ngr kusiner och mobror var här så lite folk var vi allt. Vi åt o åt o åt, pratade och skrattade och pratade gamla minnen, som vanligt:) 

Senare på kvällen så spelade vi spel och snacka om att det blev en hög volym i huset blandat med stress och panik pga spelet:)

Igår så var det en slappdag.. Fast på kvällen tog jag tag i dagen och åkte till Fredrik där julia var. Vi spelade Wii och hade tävlingar. Blev riktigt trevligt. Klockan slog sängdax så pappa kom och hämtade mig.

Idag vaknade jag tidigt pga väckaklockan för att åka ner till sporthallen och kolla Maxi cup med Lisa. Vi pratade samtidigt som vi försökte hinna kolla lite på fotbollen, hihi brukar bli så. Man få ta den tiden man har för det finns juh sååå mycket att berätta eftersom man inte pratar så ofta..

Nu väntar jag på att moster ska komma och hämta mig för vi ska upp och passa mina kusinbarn. Jag stannar en stund sen får jag se vart kvällen bär:)

/M! 

23 december

I söndags så åkte vi pulka som jag skrev. Ouuh min svanskota, den var knappt hel efter att ha kört på ett gubb utan att vara med på det och flög rakt upp i luften.. Men skoj som fasen var det så jag låg kvar och skrattade. Kallt var det också så jag kände inte mina tår, men som tur väl hade Pette fixat varm choklad och det var inte helt fel(Y)

Rassus och Dea!

Hampus, Julia och Pette!

I måndags så åkte jag och andrea in till Kna för att hitta de sista julklapparna, men jag fick hetl enkelt inse att jag inte är så bra på det där med att handla juleklappar.. Jag handlar bara till mig själv...

men det var trevligt och vi tog tåget tillbaka till stan och gick direkt till jobbet för att slå in lite julklappar till alla anstälda. Det tog ngr timmar och vi kände att det var nog för dagen.

Igår så jobbade jag hela dagen och vi gjorde alt klart inför fikan som var idag. Efter jag slutat var det dags att träffa lussebrudarna för sista gången eller inte sista gången men på väldigt länge. Vi sjöng en sista gång på torget och påvägen tillbaka så blev det snöbollskrig för hela slanten! :)

Sen blev det ner en runda på stan och träffa Lisa som också är hemma ifrån Halmstad. Vi fikade och snackade om allt möjligt.

Idag vaknade jag och hade sjukt ont i magen så fick ringa ner till jobbet och säga att jag kommer lite senare. Väl där nere så var det full fart att duka fram och dona.

Efter det så mötte jag upp syster så vi handlade de sista juleklapparna tillsammans. Så nu är alla inslagna och ligger under granen. Jag är som 5 år igen, går och kollar och skakar på dem, så mysigt:)

Ikv kommer mina barndomsvänner hit så ska väll iaf ta på mig ngt annat än mjukiskläder..?
God Jul!
/M!


Söndag eftermiddag!

Tjohoo!
Igår på kvällen som kom Dea hit och även Basse och Rassus som kommit hem ifrån sina stora städer. Wiie, så trevligt att umgås igen:)

Vi körde en spelduell, och dem vann fast det var faktiskt ren flyt på det sista avgörande spelet så det var lite tråkigt men annars så gick det fint!

Efter att ha haft så mycket att snacka om tryckte vi ihop oss i sängen och därmed halvsomnade vi allihopa. Efter ett tag vaknar vi och klockan är då närmare tre på natten. Så mysigt:D när dem stuckit lite innan fyra lägger jag mig och somnar pang bom!

Nu idag har jag precis stigit upp och har ingen aning om jag ska jobba eller ej.. Sen så ska jag åka pulka iv, det är något jag längtat efter!! Och det är juh så mycket snö.. Jag ska nog allt göra en Rudolf i backen idag!

Min underbara vänner. När dem är här mår jag som bäst!!

/M!


Loooov!

Äntligen har man klarat av sin näst sista hösttermin på knut hahn:)

I torsdags så samlades vi på kansliet efter att vi hade lussat, så efter ett tag började vi undra vad therese och annica gjorde för ngt.. Rätt vad det är sätter dem igång ngt som vi verkligen hörde vad det var och kom in med champagne. Det blev en hel del firande och jag kan avslöja mer när min syster kommit hem. Vill juh inte avslöja min stora hemlighet igenom att hon ser den på bloggen;)

Igår så åkte Linnea och jag in till Kna, men hittade knappt ngt alls så det fick bli bara två juleklappar. Får nog lägga i en växel när det gäller just den saken.. Är juh inte så många dagar kvar.. Men vi sprang hem till mig och under tiden jag står och knyter halsduken så är dörren lite öppen och det kommer in en vit katt i full fart och springer in i mitt rum?:o Jag blev as rädd och hoppade upp på stolen och linnea hukade sig av skratt. Jag fick ropa påpappa så han fick hämta ut katten ur mitt rum, usch oförskämt av katten det där!

Vi åkte som sagt in till karlskrona och hittade bara ngr få saker. Jag tänkte att jag tar allt när jag åker till malmö som vi skulle gjort idag.. Men nör vi kommit halvvägs så fick vi tyvärr vända. Vägarna var täckta med snö och glashala och ovädret blev bara värre o värre.. Men inget att göra åt fast jag fortfarande är sur! haha!

Här kommer lite bilder:)

Våra underbara luciamammor som blev glada för våran present till dem. Ett varsitt Thomas Sabo halsband med en pärla på:)

Vi berättade läskiga  historier vi hört och varit med om. Frida blev så rädd att hon fick sitta i massis knä=)

Nu har vi lussat klart för all framtid med samma människor. Tack för att vi allihopa har hjälpts åt och alla roliga skratt och kommentarer och inte minst händelser man fått vara med om! Tusen tack tjejer!:)

/M!

snööööö!

Wiiie så mysigt med lite snö i denna stad:)


Idag har vi lussat på två ställen. Det enda stället var för Staffan, våra "lussepappa" som vi kallar honom eftersom han har hjälpt oss lite med sången. Så han hade ingen aning om att vi skulle komma. Mitt i hans tennisträning traskar vi in i hallen och sjunger staffan stalledräng + lite andra fina låtar:) han blev mer än glad vill jag lova!

Sedan var det till spf.. Svenska Pensionärs Förbundet. Där gick brandlarmet precis innan vi skulle gå in, och det hade vi ganska så roligt åt:)

Nu ikv har jag tagit mig ett varmt bad och bara försökt att slappna av, men nu är jag lika stressad igen. Plugg och lite hemlisar:)

Till helgen kommer alla mina underbara vänner hem! Jag längtar och saknar dem såååå mycket!!!:)

Haha, igår när vi åkte hem ifrån lussandet så trängde vi ihop oss i Tereses bil. Som tur var fick jag sitta där framme medans dessa tre tjejerna fick trängas;)

Kram!
/M!

Kröningen avklarad för Linn:)

Sådär nu har jag vaknat och äntligen fått mig en härlig sovmorgon som jag inte fått på.. ja, jag vet inte hur länge:)

Igår hade vi kröningen i sporthallen. Så häftigt och jag njöt varje sekund då vi stod där och sjöng för folket som satt tysta och bara lyssnade.

Innan det var vi vid munktrappan för att gå ner för med små barn som stod och sjöng sanka lucia. Och sedan åkte vi hästovagn till sporthallen där kröningen skulle hållas.

På dagen innan hade vi varit på alla ålderdomshem i ronneby kommun och sedan på brunnen där vi även fick julbord. Vilket är det bästa vi vet;) Njaa, inte riktigt men med många bra citat från Matilda så undrar man om inte revbenspjäll var det absolut bästa hon visste på julbordet;)

Idag är det tre nya ställen som gäller och det är därför jag och alla andra tjejerna är lediga ifrån skolan idag också. Behövde en sovmorgon efter helgens schema och även tid ör att göra sig i ordning.

Så nu ska jag plocka undan av frukosten som står framme osen börja göra mig i ordning.

Bild ifrån kröningen!

Presenterna hitills!

På lördagens kväll!
/M!

Trött som bara den..

Jag har nog gäspat tio gånger under denna halvtimmen. Så fruktansvärt trött.. Men snart får jag tagga upp och bli lagom pigg:)

Hela veckan har bestått av en massa lussande och igår var vi på 20 ställen. Vi började redan klockan 6 på morgonen och sen var det bara att hoppa in o ut ur bussen för att ge alla företagare några skönsånger!

Under tiden vi var på Maxi fick jag ett sånt skrattanfall igen och detta var inte nådigt. Sjöng nog inte en ton under tiden då vi gick ifrån frukten till kassorna. Det var så roligt så!

Sedan avslutade vi kvällen på brunnen. Även där fick jag ett anfall och efter att ha varit utan mat i 9 h börjar jag bli på så dåligt humör så när maten väl kom in kastade jag i mig den utan att känna hur den smakade. Men antar att det var gott eftersom allt gick ner:)

Idag vaknade jag och var svin trött! Vi har varit runt på ålderdomshem idag och dem är så sööööta. Dem sitter och sjunger med o hejjar på!:) hihi!

Snart ska vi ner till Brunnen igen för att lussa, så måste göra mig i ordning.. Men först, ska jag ta  en powernap!:)

Efter en massa sjungande är man ganska så övertrött!
/M!

Skrattfylld dag!

Idag lämnade jag ÄNTLIGEN in mitt religionsarbete! Så skönt, så nu har jag bara information och layouten kvar.. Vilket jag inte börjat på och ska vara klart tills på onsdag. Lycka till med mitt schema om kvällarna och dagarna med Luciasaken..

Idag var vi i Hallabro för att lussa för pensionärerna. När vi är klara sitter vi och fika på gröt som dem lagat till oss. Jag känner att någon klappar mig på axeln och jag vänder mig om för att kolla vem det var. Aldrig sett människan. Så säger hon:
- Vad roligt att din farmor och farfar kom hit..
Jag svarar:
- eh?? jaa haa?=S
hon:
- och grattis till att du blev Lucia!
jag: ojsan hoppsan Lucian sitter bredvid mig:)
Hon: nämen ojdå!

Så går hon över till linn ochs säger samma sak:
- vad roligt att du fick hit farmor och farfar.

Medans dem fortsätter att prata så sitter jag och funderar och är lite chockad över det hon sa till mig. Nina låg redan under bordet och skrattade åt min min och att jag blivit gratulerad som Lucia.
Sedan säger frida:
- Kände du också henne?
jag: näe? inte en aning..
Varför ser du så fundersam ut?
- Det är ganska så omöjligt att dem skulle kunna vara här..
Nina frågar: varför då?
Jag: för att dem är ganska så döda..?
Då viker sig alla av skratt och det enda vi får fram är: hjälp, jag får ingen luft!!

Ja och sedan vidare till ett dagis och där började vi skratta mitt i låten och kunde itne behärska oss förens vi insåg själva att vi var tvugna att skärpa till oss! Men det gick la bra resten av kvällen:)

I mon är det tre ställen och skrattar vi lika mycket alla gånger kommer jag ha stenhårda magmuskler;)

Godnatt!
/M!

Tisdag

Idag har jag suttit med mitt religionsarbete och är äntligen klar!! Ska bli så skönt att slänga upp papprerna i ansiktet på honom i mon!

Idag på idrotten hade vi handboll. det gick bra!;) Haha, första skottet jag skulle skjuta blev sisådär. Jag skulle fint Linn och sedan skjuta på Emma som stod i mål. Sjukt taggad var jag och när jag hoppar upp för att skjuta allt vad jag pallar, trillar bollen ur mina händer och skjuts bakåt ist för framåt. Så när jag är mitt uppe i hoppet och emma inne i att rädda så kommer det ingen boll. OM vi skrattade som såg det, typ sisådär hela klassen!=D

Jaja, man får helt enkelt bjuda på sig själv. Stackars emma sedan som får alla skott på sig eftersom vi skulle skjuta på henne, men det där måste gjort lite ont...

Iaf, jag som är gymnast från topp till tå gjorde iaf ett mål. Och det var med stil måste jag säga. Är nog itne många handbollspselare som kan göra som mitt mål, jag är stolt!!

Gick hem efter spanskan eftersom mitt huvud inte pallade längre.. Men nu är det helt klart bättre och i mon blir det skola. Jag har tio minuter på att ta mig från skolan till kansliet, träffa lussetjejerna och sedan hoppa in i bilen för att åka iväg o lussa.. Ska bli spännande och se hur detta ska gå:)

/M!

Uppvisning!

Igår gick allt bra och det var riktigt roligt att sjunga i kyrkan! Sån härlig känsla och det blir sånt fint ljud där inne eftersom det är så högt i taket. Så fort gospelkören satte igång med sin första låt fick jag gåshud och jag ville bara ställa mig och upp sjunga med allt vad jag kunde. Fast jag fick sitta ner och sjunga ist. haha!

Idag var det uppvisning med mina små sötnosar. Det är lite annurlunda att helt plötsligt ska hålla kolla på båda grupperna när man haft en grupp som varit så stora och klarat sig själv överallt och hela tiden. Nu får man springa på toa med barnen minst två gånger vad 20:e minut.. haha!

Här är 6 o 7 åringarna:)

Och här är några ifrån 4-5 årsgruppen:)

Det gick bra för båda grupperna och jag är så stolt!

Imon är det måndag igen och jag ska träffa Linnea i skolan för att hjälpas åt med religionen. Så tråkigt som det kan bli att sitta med det själv här hemma. Roligare att ha någon att prata med samtiigt som man hjälps åt att hitta fakta..

Har även avslutning för en massa grejs i mon så ska bli skönt att få bort en sak ur veckan iaf:)

Jag är lussefri fram tills på onsdag och sen är det typ varje dag fram så jag få försöka vila ut så mycket som möjligt dessa kvällarna!:)

/M!


Sena kvällar!

Oj vad kvällarna har börjat springa iväg och man är inte hemma förens runt tio halv elva varje kväll och kommer inte i säng innan klockan tolv iaf. Det tär på krafterna må jag säga..

Men roligt har vi såklart. I torsdags så var vi på ett café här i stan och lussade för lite äldre. Det gick fintfint. När vi skulle gå ut hoppade jag till och jag fick stearin på hela min hand. Jag trodde jag skulle sprängas inombords och fick helt enkelt stå ut med att det brände som bara den tills vi kommit ut..

Igår då så samlades vi och bytte om och sedan begav vi oss mot Guö som ligger i karlshamn. Det var absolut det roligaste hittills. Då trodde jag att jag skulle börja gråta av skratt. Jag fick inte göra ngr ljud ifrån mig men skrattade inombords och det var inte långt ifrån att det blev ett högt och ljuvligt skrattanfall ifrån min sida. Grejen var den att framför mig hade jag en rolig snubbe som inte var så nykter som man ska vara.. Så när vi sjunger så hör jag något konstigt. Precis som om någon utav alla sju lussebrudarna sjöng i fel tonart. Jag börja kolla lite diskret runt omkring mig men det var inte därifrån det kom utan ifrån publiken?? Jag kollar runt och ska se vem det är. Då sitter den där gubben och blundar, samtidigt som han sjunger ganska så högt och är i helt fel tonart. Han hade även den där känslan ni vet "fan vad bra jag är på att sjunga" när man tagit ngr snappsar en fredagskväll. När jag såg att folk runt omkring honom börjar få panik och försöker få tyst på honom kunde jag inte låta bli. Jag fick kolla upp i taket och in i väggen och log så brett som man bara kunde.. Ja, herregud! Det var en av mååånga händelser.

När fulla människor ska ta kort kan man faktiskt inte hålla sig. Det var ännu en annan gubbe som hae med sig sin digitalkamera och skulle smidigt krypa fram lite och ta ett kort. Det slutade med att han inte alls var smidigt och att han kröp fram. Han la sig ner framför oss på golvet och kollade som man gjorde med de gamla kamerorna i den lilla rutan ist för att kolla på skärmen. Frida och jag kollade på varandra och jag trodde jag skulle dö av skratt ännu en gång eftersom jag precis kommit över han som visade folket sin ljuva stämma:)

Idag är det dags igen. Fat på 3 ställen. Kulturcentrum, mor oliviagården och i kyrkan. Kyrkan ska helt klart bli det mäktigaste! Så har precis gjort mig i ordning lite så ska försöka plugga en runda innan jag sticker.

I mon är det uppvisning så måste fixa o dona lite innan det. Och ikv kommer brudarna hit till mig, ojojoj hur i hela friden ska jag hinna allt detta?=S Panik!!

/M!

Dagarna går..

..och vi med dem!

Dagarna flyger iväg och nu är klockan redan runt elva?? Jag får nog korta ner mina tankar och funderingar och skriva snabbt o kortfattat så jag kommer upp i mon på morgonen då jag inte har sovmorgon som alla andra torsdagar. Nej, lyssna och häpna. Jag Malin, ska gå till skolan på en extralektion som våran mattelärare fixat inför provet som vi ska ha på fredag.. Mmm, inte likt mig jag vet!

Har kommit hem för en liten stund sedan från att ha lussat på en liten ö som heter Tjärö här i bleking. Så mysigt att åka båten över dit. Hem var lite värre då alla fulla människor skulle trycka in sig i samma rum som oss. Men med imma på fönsterna och folk som trillade hej villt utanför för att benen deras inte tålde all sprit dem fått i sig, så kom vi tillslut i land iaf:)

Hem snabbt och bara att ta tag i engelskan. Är inte klar men känner att jag måste få sova någon gång också:)

Här är ngr bilder från idag.

Grattis till Maria som fyller 18 år idag! :)


En söt Lucia!

Framme!

Dagens gåva!

Godnatt!
/M!

Grattis till Linn:)


Grattis till Linn som blev Ronnebys Lucia 2009! Hon är helt klart värd detta pga att hon är en omtänksam och snäll typ som itne vill någon annan något ont! Självklart är man besviken, men jag har sagt sen redan första början att jag hoppas på Linn!

Ikväll är det dags för första riktiga uppträdandet med tåget. Ska samlas senare ikv för att åk båt över till tjärö och sjunga ngr truddelutter för att sedan åka hem igen.

Nu har halva veckan gått och det är ganska så lite tid kvar till lovet. Vilket är kanon! För då kommer allt folk hem som flyttat eftersom julaftons skull oså.

Idag har jag Linnea och Julia stått på stan och frågat lite folk om miljön (skolarbete) efter ett tag blev vi trötta och gick upp till andra våningen och tog oss en fika ist! Sen blev det affärer på det och även lite lite liiiite saker som fick följa med hem.. Vet att jag har shoppingförbud, men detta var bara småsaker...

/M!


RSS 2.0