30/3-10

Idag har alla mina tankar gått till en gamla klasskompis till mig som gick bort för exakt ett års sedan. En orättvis händelse som man aldrig trodde skulle intfalla. Från att vara i skolan på fredagen till att aldrig komma tillbaka på måndag morgon. Utan ist lägger han inne på sjukhuset och personalen försöker rädda honom..

Att förlora en klasskompis, som man inte var jättenära, men man hade ändå alla lektioner tillsammans och träffades och umgicks på det sättet är en jobbig situation. 16 år och så mycket framför sig som skulle hända. Två småsyskon som såg upp till honom och en mamma och pappa som älskade sin son mest av allt. Det är så orättvist att jag blir så arg och ledsen inombords!

Så en extra tanke till Hampus och hans familj på denna dag!..

Efter denna händelsen insåg jag att detta kan verkligen hända vem som helst och jag blev mer och mer rädd om mina nära och kära och insåg att detta är något som jag verkligen skulle vilja få slippa att gå igenom. Livet är allt orättvist!!


/M!

Är det inte maginfluensa så äre...

FÖRKYLDNING!! Jaha, ja jag blir väll lagom frisk till midsommar nu då. Jag hatar förkyldningar, man blir aldrig frisk och det är jobbigt att hosta som om man hade flera liter rök i magen!

Igår var vi i K-hamn med klassen för att kolla utställningen på olika UF företag. Ganska så mycket folk och varmt, efter någon timme blev jag superhungrig och ville gå till stan och käka. Folket hängde med och vipps, så var vi helt plötsligt på stan ist för på mässan?? Busigt!

Idag i skolan hade vi två spanjorer på lektionen. De pratade om spanien och dess land. Hmm, jag tyckte det var fantastiskt att man kan sprata så snabbt som spanjorerna gör och jag ska försöka att prata lika snabbt jag oxå!=D

Min vän, Emma, tog körkort idag och gissa om jag blev sugen? Jag ska jävla klara det så snart som möjligt, synd att väntetiderna är så fruktansvärt långa:(

Efter skolan följde Elin med mig hem och vi bakade våfflor för hela slanten och satt och skrattade åt vad vi hittat på under den tiden vi umgåtts. Ja herre du tid, vad mycket man hunnit med redan!:)

Resten av dagen har jag packat, för i morgon åker Sanna och jag till Malmö och lever livet i några dagar. Så det ska bli roligt, sooooom jag har längtat!:)

Ha en bra helg, så hoppas jag att det bjuds på många härliga kort efter helgen:)

/M!

Nöjd 18 åring!

Jag har sagt det innan men säger det igen, jag har tur som har en sån fin familj, fina släkt och fina vänner! Släkten är någon som alltid legat långt intill mitt hjärta. Att kunna samla ihop den fastän alla bor på olika orter och kunna ha så roligt som vi har gör mig så glad!(:

Igår vaknade jag av att Julia ringde när det precis slagit om till 00.00 första gången svarade jag inte för jag hann inte inse att det var mobilen som ringde. Men andra gången svarade jag och hon skulle säga grattis oså, jag bler mer o mer taggad på dagen som skulle komma och kunde såklart inte somna om..

Efter mycket om och men vaknade jag vid 9? Har nog aldrig vaknat så tidigt på en helg den senaste tiden så där låg jag och vred på mig. Hungern växte fram och jag kunde inte gå upp för då hade jag brytit mot traditionerna. Så där låg jag tills klockan blev tio då familjen kommer insjungandes med paket i händerna.

Så fina presenter så och det var dags att börja förbereda kalaset med dukning osv. Hela eftermiddagen gick åt förberedelserna och klockan 18.00 börjar gästerna rulla in. Huset blev fullt och vi var ungerfär 40 personer. Det blev en aning varmt men det löste vi genom att öppna fönster.

Mat, allsång, skratt och prat, så såg kvällen ut tills några begav sig hemåt. Kvar var mina kompisar som är över 18 som skulle följa med mig ut och en hel del andra gäster, därmed mina kusiner, majas kompisar och vänner till familjen:)

Runt halv ett inser vi att klockan är för mycket för att hinna med en pubrunda innan vi skulle ut till Ronnebys enda uteställe, Natti. Så vi fick bryta det löftet med pubrunda på min 18 års dag och tar en lite större sådan i göteborg i sommar alla kusiner med respektive:)

Vi bestälde taxi och snart stod vi i kön som inte gick så värst snabbt fram men vi kom in efter lite väntetid. Dålig musik, men med mitt sällskap så överlevde vi kvällen igenom att sitta och prata och skratta en massa tills klockan bev mycket. Mina kusiner visade också sina kunskaper i att dansa vilket gav mig mycket skratt;) Klockan 3 stängde stället och vi gick ut för att få tag i en taxi. Det gick då inte så jättebra.. Så vi ställde oss vi vägen och där blev vi ståendes ett tag i regnet. Men oj, vad vi fick skratta åt varandra. Min syster tog priset som bokade två taxibilar. De kom aldrig så hon ringer igen och inser då att hon ringt till en privatperson som spelat med om att vara taxisnubbe.

Tillslut fick vi tag i en minibuss och vi åkte hem i den. Vi tackade för kvällen och sedan var det bara pangbom i sängen då klockan hunnit bli lite över 4.

Så tack allihopa för en kväll värd att minnas!

Min fina syster och jag!:)

Tårtan:)



Sånghäfte är ett måste!:)


Sötnosarna!



Den mindre skaran senare på kvällen!=)

Så fint så!!
/M!

Fredagen den 19/3-10!

Inte ens en timme är de kvar tills jag passerar sträcket till 18 år.. Sjukt, att efter hur många år som helst har jag längtat efter denna dagen. Sen i somras längtade jag ännu mera och det blev bara mer o mer med tiden. Och nu är vi här?:)

Denna dagen har gått åt till att fixa o dona. Jag har fixat klart till kalaset som jag ska ha för min familj, släkt och vänner i morgon. Jag är så glad att folk har kommit hem ifrån sina städer runt om i landet. Alla mina kusiner som tagit sig hem för min skull, min syster har gjort likaså, vilka fina personer jag känner:)

Ikv har syster och jag varit hemma hos Hannah och Sannah och fixat håret oså. Vi fastnade där en stund framför TV men bedrog oss sedan hem till mor och far som satt hemma.

Nu har jag plockat undan på mitt rum så det är fint i morgon när det fördmodligen kommer tre underbara människor in på mitt rum med frukost på sängen.

Ha en bra helg allihopa så hörs vi när den är slut:)

Kram på dig fina du!
/M!

3 dagar!

Tills jag blir ett år äldre.. Ett snabbisinlägg blir det innan jag ska ta mina böcker och gå ut för att sova.

Idag har jag pluggat engelska hela dagen men jag vet i fasen om det gjort mig något smartare. Så vi får väll se hur provet går i mon. Osen för att inte plugga något i helgen ska jag ha både i mon och på fredag på mig att skriva klart min slutsats på geografin. Oj, vad jag får ligga i..

Nu är jag tillbaka på benen för fulla muggar. Maten är jag inte lika stor i längre men en eller två dagar till kan jag kallar mig storätaren igen:)

Nahe nu ska jag plugga in de sista 50 glosorna, innan jag får sova. Sen hoppas jag på att få vakna upp och det är sol och över 5 grader ute. Jag har varit inne i 3 dagar nu så jag behöver frisk luft!

Natti folket!
/M!

Maginfluensa!

Nu har den efterlängtade veckan anlänt och den kommer inte själv utan en maginfluensa gjorde den sällskap. Har aldrig varit med på maken så stor den var. Efter att ha spytt 2 gånger i timman i 7 h så börjar man juh undra hur mycket som rymmer i magsäcken? Jag börja undra om jag är överviktig så mycket som jag spydde och höll på. Usch, att spy är det värsta jag vet, och hade inte mamma varit hemma under dessa timmarna hade jag aaabsolut inte klarat mig. Ska nog aldrig flytta hemifrån.. Vad skulle jag göra då om jag blev magsjuk igen? Jag både blundar och håller för öronen under tiden!

Så igår låg jag helt utmattad i sängen och sov konstant. Åt blåbärssoppa och kräm, och gick ner 3 kg. Bästa bantningskuren: maginfluensa!

Idag vaknade jag och hade så ont i nacken och halsen, förmodligen är det "träningsverk" eftersom man inte brukar använda de där "spymusklerna" så ofta så jag hoppas det går över tills i mon. Jag har även varit uppe på benen hela dagen idag och känner att jag snart är back on track!

I morgon är det studiedag och då menar jag verkligen STUDIEdag. Jag ska utnyttja denna så jag slipper plugga i helgen då det är kalas för hela slanten. Åhh, vad jag längtar tills lördag nu!

Förresten så hade både mitt batteri och min hårddisk gått sönder på datorn, så vi få väll se hur detta slutar.. Tur att pappas kompis är en riktigt fixare på detta med datorer så han kanske kunde rädda mina filer som låg på min gamla hårddisk med hjälp av något program. Men det återstå att se!

Och detta säger jag allt för sällan men oj, vad jag tycker om mina vänner! De är så omtänksamma och uppmuntrar mig med sånna gulliga och omtänksamma sms under dessa dagar. Tusen tack för ni finns, ni är guld värda!


Min underbara mamma!
/M!

Teknikskit!

Teknikskit rent ut sagt asså! Datorn funkade bra i måndags och juh fler dagar det gick, ju sämre fungerade den. Idag är den heeelt kaputt! Går inte ens att starta och jag har inte tid med att köra in och låta den vara på lagning i 2 år innan jag får tillbaka den. Det får bli dagens diss, att det tar så lång tid innan man får tillbaka något man skickat iväg för lagning. Tur min  syster är hemma så jag kan låna hennes dator...

I somras skickade jag iväg min laddare och hela sommaren gick. som tur var hade vi en extra här hemma, men hur många gånger var vi inte inne och frågade vart den höll hus. När det kom fram sen att de inte skickat iväg den så frågestälde vi dem: "hur länge klarar din dator sig utan laddare, en hel sommar? Isf skulle jag oxå vilja ha en sån!"

Nu ikv har jag varit och kollat på Krifs hemmamatch mot Mörrum, dvs derby. Det var inget att hurra för och hade jag inte haft fribiljett hade jag krävt tillbaka vartenda öre!

Nu kollar jag på solsidan och det är en serie jag verkligen fastnat för. Så klockren! I morgon ska jag ha en sån rolig pluggdag med Julia och på söndag ska jag på dop! Nu skulle jag velat gå o lägga mig och sova ända tills i morgon.

Go kväll!
/M!

Ny vecka!

Nu är det snart dags för ännu en ny vecka..

Igår kom det hit lite tjejkompisar till mig. Linnea och jag hade varit och handlat för att laga taco till henne och mig och senare kom Julia och Emma. Det blev en fartfyld kväll med sång och dans på en ganska så oslagbar nivå:) Men skoj hade vi iaf!

Idag har jag pluggat svensk litteraturhistoria och har precis blivit klar med min sammanfattning. Jag har vetat sen innan jullovet när detta provet ska komma och jag sitter näst sista dagen och pluggar näst intill ihjäl mig.. Tidsoptimist!

Sedan var jag nere och tränade en runda och sen var jag bjuden på middag hem till Annika och hennes familj. Värsta lyxen var det, fläskfilé och bakad potatis. och äppelpaj till efterrätt, mmm så gott det var! Mätt och belåten skjutsade Annika hem mig och jag har precis gjort klart svenskan. Nu ska jag krypa ner och läsa i Candide och snälla, säg att det går snabbt så jag kan läsa ut boken!!

Natti på er!
/M!

Skrattdag på hög nivå!

Älskar att vakna av att solens strålar lyser upp mitt rum. Man blir såå mycket piggare och kommer upp mycket lättare än när det är dystert och mörkt!

När jag kom till skolan idag var jag på solstrålehumör och såg dagen som nya möjligheter. Först matte och där var möjligheterna ganska så minimala, men jag höll humöret uppe. Sedan en ganska så slapp engelsklektion då Linnea och jag satt o jobbade tillsammans en hel del. Företagsekonomi på det och för en gångs skull tycker jag det är skoj, det är nämligen så att jag förstår;) haha!

Sedan var det mat, kycklingsnitzel. Soooom vi har taggat till denna dagen, ingen aning varför för det är itne den bästa skolmaten jag vet men bara för att alla andra taggade så blev jag också på hugget:) Under lunchen satt vi och pratade. Detta ledde till mer o er högljudda skratt iaf från min sida. Det största ämnet var hur man kommer undan med om en person vinkar till en och man tror att det är till sig själv. Sen kollar man bak och inser då att det är till personen bakom? Haha, ja vi berättade händelser som vi varit med om och Julia tog nog priset där!.. Hon hade varit på företagsintervju, en uppgift vi hade i skolan, så hade hennes mentor öppnat dörren och då hade hon tagit miste om att han vinkade in sin hund och sträckte ut armarna. Julia trodde då att han ville ha en kram och gick fram och kramade honom, men insåg ganska snabbt att det var hunden han skulle vifta ut;) haha! Först berättade hon inte att det var på företagsintervjun, men när hon sa det brast det för allihopa och mina tårar rann nerför mina kinder av skratt!

Linnea berättade också att efter gympan i tisdags hade hon och sussi gått från sporthallen till skolan. Linnea hade då frågat henne varför det står så många betongblock här? Sussi hade svarat, jag vet inte men vi kan läsa vad det står på dem! Hon gick fram och läste högt: Dessa betongblock väger runt 2000 ton och bla bla bla... När hon var klar hade arbetsgubbarna stått bakom dessa block som var ungerfär 5 dm tjocka och sagt: jamen, det är bra att du kan detta! Haha, ja det var roligt:)

Sedan hade vi geografi. När vi lämnat böckerna och skulle byta till spanskaböckerna kommer dagens, och kanske tom årets;) Linnea, Nicole, Emma och jag står och pratar vid skåpen. Vi ser allihopa förutom Linnea att Julia kommer bakom Linnea för att skrämma henne. Hon skriker: BÖÖÖ! och nästa ljud blir BOOM! Hon hade alltså halkat och trillat rakt ner på golvet. Asså soooom jag skrattade och jag vet inte hur länge heller... En lärare såg också hela kaoset och blev ganska chockad över att Julia trillat. Han stannar och har en min som jag aaaödrig kommer o glömma sedan säger han: "Där grävde du din egna grop, osen skrattar han oxå!"

Vi begav oss till spanskan och nu var vi så trötta att allt gick över styr. Många fula kommentarer och dåliga idéer. Men absolut en dag att komma ihåg, det är därför jag skriver detta så att jag själv kan gå tillbaka och kolla vad som hänt oså:)

Nu ikv har jag tränat och pluggat lite matte inför provet i mon, har fyra uppgifter som jag inte förstå så ska sätta mig ner och försöka lite till innan jag ger upp och hoppas att sånna frågor inte kommer på provet:)

En dag kvar sen helg, denna helgen kommer att bli fartfylld!

Gammal bild ifrån skolan i 9an!
/M!

Underbart väder!

Shiet, solen existerar!! Jag hade nästan glömt hur det var när den fanns framme på den blåa himlen. Vilken energi man får av lite lyse ute, nu hoppas vi på att våren kommer med stora steg:)

Idag är jag ledig men ingen sovmorgon här inte.. Lisa ringde mig vid halv åtta, yrvaken som jag var trodde jag att det var väckaklockan och blev livrädd så jag flög upp och trodde jag var sen som vanligt. När det slutade kom jag på att, "va fasen? jag har juh inte min ringsignal som väckaklockssignal?" Jag kollade genast vem som ringt mig och då vare förståss Lisa som ville ha lite girltalk påväg till sin träning.. Haha, ledsen men jag var alldeles för trött för att vara social så jag somnade om. Däremot ringde jag upp när jag vaknat igen och inget svar. Det brukar vara så mellan henne och mig. Ringer jag svarar itne hon, men däremot ringer hon upp efter ett tag och då brukar jag missa samtalet och så kan vi hålla på en hel dag. Tillslut får man sitta med mobilen i handen så man kan få byta några ord:)

Men vi fick tag i varandra tillslut och jag fick höra om hennes helg då hon var ute!:)

Jag har suttit inne och plugga svensk litteraturhistoria ett litet tag, låter det inte lockande? Så går det när man inte gjort allt man legat efter med på lovet. Har dock bara skrivit ner sammanfattning på 10 sidor utav ja gud vet vad.. Men det är en början iaf, ska snart fortsätta och ikv blir det matte! Annars är det ganska så lugnt med saker och man kan känna att man kan koppla av när man ska sova för en gångs skull:)

Mina underbara killkompisar, Rassus och Basse, och jag skolavslutningen 08!

Solkram på er!
/M!

Segtisdag!

Hoppas att allt är bra med er..? Med mig är det okej, har sjukt ont i magen och har varit helt slut hela dagen..

Idag hade jag egen lektion på idrotten. Jag hade aerobic och lärde ut två block och sedan körde en final på det. Sjukt skoj att se hur folk kämpar med att få ihop rörelserna. En del lyckades bättre än andra men jag tyckte att över lag såg det riktigt bra ut. Hade förväntat mig kaos i salen, men icke sa nicke:)

Jag har nog aldrig varit så svettig på en idrottslektion och jag var inte ensam om att vara varm, så jag hade lyckats med mitt mål iaf!

Vi fortsatte med spanska och tio minuter in på den lektionen och sen var jag död resten av dagen. Har längtat hem till min varma säng som väntat på mig sen i morse och det var en befrielse när vi fick sluta tidigare på sista lektionen:)

Imorgon är vi lediga och jag ska passa på att göra lite skolarbete och sedan ner till Hannah och fixa till håret igen.

Bilder ifrån Lisas överaskningsfest:



Må väl!
/M!


RSS 2.0