Lördag och söndag!

Lusseheeeeeeelg! :)









Min helg i bilder!:)

I lördags så var det dags för att åka till frida och samla ihop lussegänget innan vi skulle åka iväg för att lussa första gången. Vi lagade mat och fixade i ordning oss och sjöng och gjorde allt möjligt:)

Taxin hämtade oss vid åtta på kvällen och körde oss till borgmästargården. Vi gav snubben som körde på lite skön sång och hade hoppats på rabatt. Det roliga var att han itne fattade att vi var ronnebys luciakandidater utan att vi bara var några;) haha! Vilket vi också är men ingen rabatt är inte!

Efter vi brutit isen och nervösiteten försvunnit i våra magar så åkte vi hem till frida igen. Nu för att kolla på film. Vi fick besök utav fyra fyllehundar som livade upp stämningen med lite skönsång. Det var roligt, längesedan jag umgicks med dem..

Igår vaknade jag och det var bara till at sätta igång och fixa håret och allt. Vid tolv samlades vi på kansliet och fick våra kappor. Jag lovar er, dem väger MINST 7 kg!! Må tro att jag hade ont i mina axlar och har fortfarande..

Vi kom ner till stan och bara för man har dem jackorna blir man behandlade som om vi vore några gudar eller ngt. Så gulligt att de lite äldre och de små uppskattar detta så mycket som dem gör:)

Det blev dans kring granen på torget och jag kan säga att man frös absolut inte med dem jackorna. Frågan är om man ens hade en torr fläck på sig. haha skämt o sido!:)

Vi sjöng på toget och efter det bort till LK, där blev det två låtar. Vi fick också åka häst och vagn ett varv runt stan och det var höjdpunkten:)

Sen sprang vi bort på ferali för att käka osen sprang vi ännu snabbare tillbaka till torget för att sjunga de två sista låtarna för kvällen. Det var så mysigt när det var så mörkt, och det var så mycket folk som bara stod och lyssnade. Sååå mysigt!

Idag vaknade jag av huvudvärk och borde egentligen sova snart. En lättnad ifrån hjärtat blev det idag när vi flyttade fram geografiprovet till efter jullovet. Så nu är det bara religionen. Men det är så tråkigt och krångligt, så jag får og kolla på ullared först!:)

/M!

Roligaste fredagen på länge!

Hejsan hoppsan allihopa!
Hoppas det är bra med er dagen innan första advent o allt? Med mig är det kanon bra och jag är fortfarande mätt sen igår..

Jag klockan 6 träffades vi alla tjejer i klassen som går samma inriktning utanför Kinarestaurangen. Vi beställde in en massa mat och åt o åt som om vi aldrig hade sett mat förut. Vi beställde även in efterrätt och efter det kände jag mig som en ballong, trodde helt serriöst att jag skulle spricka! och det var jag nog inte ensam om..

Vi begav oss hem till mig med lite tidspress på ryggen eftersom idol skulle börja vid åtta, och vem vill missa det när det bara är såhär lite tävlande kvar? UNder veckans gång hade alla fixat något att ha med sig så det blev kakor, kolor, chips, och det bästa, morätter/gurka med dipp! Åh jag åt mig ännu mättare på det och jag kunde knappt röra mig, ett under att min klänning inte sprack i sömmarna, hihi!

Under tiden vi kollade på idol fick vi en idé och börja fläta Louises hår i sånna små flätor, haha ska bli roligt och se hur det blir när hon tar ut att.

Efter det var färdigflätat så blev det spel. Och herregud vad taggade vi var! Upp till bevis är lätt ett utav de roligaste spelen ag har spelat och det bjöd på en många skratt när man skulle köra kroppskorten.

Det började bli sent och folk gick hem efter hand och tillslut var vi bara tre kvar som satt och pratade lite och lättade på hjärtat innan dem också begav sig hemmåt.

I morse så vaknade jag och var fortfarande mätt, inte ens frukost gick ner.. Jag måste iaf lyckas med att töjja ut min mags'ck efter dessa dagarna hemma då jag knappt ätit något alls. Så nu är jag precis utkommen ifrån duschen och ska plugga lite geografi. Sen vid 5 ska luciakandidaterna vara hemma hos frida och laga mat och sen lussa för första gången, lite pirrigt men detta ska nog gå bra!

Här kommer lite bilder från igår:)
 

 
 


 

  

 
/M!

Frisk som en lärka!

Ja, näsan iaf!

Vaknade idag feberfri och bestämde mig för att jag ska till skolan i mon. För på kvällen sen blir det middag på Kina och sen hem till mig och ha en myskväll med dipp o allt vad dem planerat nu i veckan utan mig. :) Så fina vänner jag har! Alla har verkligen hört av sig någon gång under dessa tre dagar och frågat hur jag mått, så omtänksamma:)

Nu under dagen har jag försökt att plugga lite men hjärnkontoret där uppe har inte riktigt velat gå igång än efter veckans vila.. Så jag hoppas den är på hugget i mon i skolan ist!:)

Blir inte så mycket att skriva om när man bara ligger i sängen och kollar på TV hela dagarna. Mina ögon borde vara fyrkantiga, som mamma och pappa alltid sa till mig när jag var liten och hade kollat på TV! hihi!

/M!

Sjukstuga!

Fy vilken jobbig kväll och natt det blev för mig igår. Precis efter jag skrivit gårdagens inlägg så började huvudet värka och armen började stelna till. Hela kroppen börjar skaka och jag kallsvettas som bara den.. Fick höppa ifrån soffan till sängen och förväntade mig att jag skulle somna. Vilket jag itne gjorde. Jag fick ringa in till mamma och be att hon kommer ut till mig med tabletter och vatten. Jag känner hur yrseln och illamåendet börja tränga sig fram. Vi beslutade att jag skulle sova där inne ikv ifall jag skulle behöva mer hjälp och eftersom pappa ligger i maginfluensa så fick jag sova i hans säng. Det var då ett tag sedan:)

Så fort jag lagt mig ner får jag springa in på toan och spy. Därefter skakade jag och bara kallsvettades så jag fick panik typ. Efter mycket om och men så somnade jag och vaknade sen upp idag och hade en svullen arm och feber. Men illamåendet och huvudvärken hade dock släppt. En aning ont i nacken men var nog för jag sovit lustigt..

Idag har jag inte gjort något annat än o legat i sängen. Febern sitter i och det blir ingen skola för min del i mon heller.. Ganska så drygt att ligga sjuk och inte ha någon ork över till något annat än att vända sig om i sängen..

Nu ikv tog jag mig tid och renskev min svenskareflektion. Och nu ska jag hoppa i sängen, dumma spruta och negativa stressen!!


Kvällens plugg!
/M!

Stressterapi? - Ja, tack!

Hur länge ska man behöva vara såhär stressad? Hur länge ska man orka? Hur länge ska man stå ut med att inte kunna sova riktigt på nätterna utan vakna minst fem gånger varje natt? Ja, frågan är juh bara hur långt livet kommer bli om det fortsätter såhär..

Man kämpar och kämpar och plugga röven av sig och sedan när resultaten dyker upp blir det dessvärre en stor chock, fast åt fel håll. Inte den där glädjande chocken utan den besvikna. Man har helt enkelt blandat ihop allt tack vare stressen.

Ibland önskar man att det fanns någon rättvisa inom skolan. Att alla föddes med samma kunskap på sina hjärna och alla skulle få plugga lika mycket/lite.

Ja vi få se hur gammal man blir pga denna stress!

Har förövrig tagit svininfluensasprutan idag. Det känns som om hela min arm är borta och känner jag den dunkar det en aning. Men jag fick en clementin och det var dagens höjdpunkt! 

Sen fick vi åka till Kallinge och kolla på olika naturgrejer och vi hade trevligt därbak i mini-bussen så:) Rätt vad det är kör han in på en cykelväg och jag tror helt serrisöt vi ska åka ner i diket, men vi klarade oss.

Nu ska jag snart kolla på Ullared, för plugga... Vafan ska man göra det för när det går åt helvete ändå?


Här stod vi efter vi kört på cykelbanan.. och fåren jagade oss, tur vi satt i bilen annars hade jag fått fart på benen!

Tack till tjejerna i klassen som gör det värt att gå till skolan! Fyra dagar kvar sen åker vi ner till Kina och kopplar av!;)
/M!


Söndag!

Nu har jag precis tagit mig från sängen, ut till köket, hämtat frukost och hoppat ner i min soffa!

Under helgens gång har jag hunnit med ganska så mycket. Jag har kollat hockey, bakat, haft myskväll med Emma och Jojje, städat ut bland mina jackor eftersom jag fått en ny, varit hos mormor och morfar, handlat nya hårprodukter (jag vet att jag inte skulle köpe något till mig själv eftersom jag har förbud, men detta var ett måste, det var liksom slut) osv.

Ja så har min helg sett ut, väldigt kortfattat men det räcker! Det går så snabbt, i mon är det redan måndag igen, och ännu en ny vecka väntar. Dock en ganska så lugn vecka om man kolla i almernackan, men ser man på veckan efter så är det två prov + en stor uppsatts som ska lämnas in så jag få försöka dela upp det. Men idag vill jag ha en ledig dag:)

Nästa lördag har vi vårt första lusseframträdande och dagen efter så är det julskyltning. Det ska bli mycket spännande och framförallt roligt:)

Nu ska jag hoppa in i duschen!

/M!


Hola mis amigos!

Ja, jag lver fortfarandre! Har haft fullt upp varje dag. Som sagt så tar skolan kål på mig/oss i klassen.

Idag gjorde jag företagsprov och engelska muntlig redovisning, avbockat!

I fredags var det 60 års kalasför min mosters man. Mina kusiner (hans barn) hade planerat en hemlig fest i en klubblokal här hemma i Ronneby. Han visste ingenting och inte min moster heller. Må tro att dem blev chockade när nära och kära stod och sjäng "ja må han leva" när dem kommer innanför dörren. Riktigt roligt att se. 

Vi fick mat och en massa härliga skratt. Ganska så mycket allsång och även lite dans. Ja, jag hade kanontrevligt den kvällen:)

 
Klänning och kavaj!                                  Fina Hanna! :)

På lördagen sen så var det dags för nästa kalas. Upp till morbror mats och sen hem. Snabbt ombyte och sen iväg på helgens sista kalas, nämligen hos barndomskompisen Andreas som fylde 19 år. Ja, jag åt så jag borde klarat mig på tårta i flera år framöver. Hihi!

På söndagen däremot så fick jag ta tag i plugget. Iaf, ekonomin. Satt någon timme med det innan det var dags för mig att träffa alla andra luciakandidaterna på församlingshemmet för att få lite hjälp utan staffan. Riktig rolig träning och det var en så stor lokal så det lät som om vi var 50 personer som sjöng ist för bara sju..

Hem snabbt och så kommer Dea hit. Vi kollar film och bara snackar om allt mellan himmel och jord:) Klockan blev mycket och det var dags att sova.

Igår var det skola som vanligt och där på kvällen fick jag slänga ihop en snabb text som jag skulle redovisa muntligt på engelska idag. Men det var helt otroligt, Måndagen bara försvann? När klockan slog 22.00 så undrade jag om klockorna gick fel här hemma..

Idag var det jobbigt att stiga upp för jag viste vad som väntade.. Men upp och hoppa o ner till sporthallen då vi hade idrott första lektionen. Och jessica vet precis vad som behövs för att jag ska vakna till liv och bli taggad, en massa lekar!! Wiiie! Det är riktigt roligt asså. Jag hade för första gången riktigt roligt på idrottslektionen. Gjorde hur många lekar som helst och allt var lika roligt.

Utan att Julia och jag viste det så hade vi gått upp i herrernas omklädningsrum. När vi står i duschen hör vi hur dörren öppnas och snabbt som tusan får vi säga till killen som var påväg in, att vi skulle bara duscha klart;) Haha, må tro att jag skrattade..^^

Sen var det provdags och redovisningsdags och det gick hälften hälften. Mer än så säger jag inte..

Ikväll har jag försökt ta tag i spanskan eftersom jag har prov i det på torsdag också. Men jag har ingen motivation. Så i morgon MÅSTE jag. Nu är jag värd att krypa ner i sängen och bara få sova ut, för i mon har jag en liten sovmorgon som jag kommer utnyttja till max!

Kram på er!
/M!


Två kanonroliga dagar!

Nu är jag heeeeeeeeeeelt slut! Blir ett snabbt inlägg med lite bilder och förklaringar:)

Bussen gick 7.00 ifrån skolan och runt halv tio var vi framme i lund. Satt och lyssnade på när några pratade och sedan åkte vi buss till dit vi i klassen skulle, Ekonomicentrum. Väl därinne går vi in i en aula och ska sätta oss ner och lyssna på information. Då går brandlarmet och detta tyckte vi var riktigt skoj. Det slutade men bara efter några minuter började det igen och då brast det för mig, jag började gapskratta! När alla lugnat ner sig så kom mitt anfall tillbaka och Julia som satt bredvid mig fick säga, Malin sluta!, men skratten i halsen!^^

Vi åkte tillbaka och gick på "rundtur". Istället för rundturen i skolan tog vi rundturen på stan. Jag som var iväg i fredags och shoppade hade sagt till mig själv att inte shoppa något mer. Jag klarade mig bra i början och fram till lunch. Det blev ett impulsköp (en klänning) och det fick vara nog!


Vi åt lunch på ett café och eftersom susanna skulle vidare så gick hon tidigare ifrån fiket. Medans hon går ut igenom dörren kommer hon åt strömbrytaren och utan att hon märker något, släcker hon ner hela fiket. Haha, må tro att allt folk där inne skrattade och blev förvånade. Alla kollade upp på lamporna, haha!
 
Vi gick ifrån lunch till stan till fika. Där satt vi resten av tiden tills bussen skulle gå hem. Medans vi fikar på varm choklad så berättas det roliga händelser. Jag sitter med sugröret i munnen och ska precis börja dricka när julia säger ngt roligt som gör att jag bara mååååste skratta. Utan att tänka på att jag har sugröret i munnen så blåser jag med all kraft så hela oboyen flyger upp i knäet på mig. Men jag kunde inte göra ngt annat än o skratta:)

Påväg tillbaka till bussen hittar vi en stor fläkt ifrån marken. Självklart stannar Julia och jag och tycker det är jätte roligt medans folket runt omkring oss undrar vad vi är för sorts människor..;)

I bussen påväg hem så hade vi alla fått sockerkick och var pigga o glada första timmen. In i andra timmen slocknade vi alla och resten som satt i bussen fick lugn och ro.
 

Idag gick bussen vid 8 ifrån skolan och vid halv elva var vi i malmö. Vi kollade på en utställning om city tunneln som var ungefär en timme. Sen fick vi fritt fram tills klockan var tre.

Löftet som jag hade lovat mig själv i lund dagen innan om att itne shoppa mer verkade inte gälla idag. Så medans vi sprang runt på stan där nere så blev vi mer o mer trötta och ville tillslut bara hem för att få sova:)
 

 


Från och med IDAG får jag inte köpa ngt nytt till mig själv fram tills 1 december! Sämst på att ha koll på pengarna..:(

Direkt när jag kom hem så åkte jag ner på lusseträningen och där var jag så trött så jag skrattade åt nästan allt som sas.. Härligt! :)

Nu blire lite spanskaglosor och sen sängen. Får sova till 10 i mon, såååå skönt:)

(fredagens shopping)

/M!

Nu bär det av till Skåneland!

De två kommande dagarna åker jag ner till Lund (imon) och Malmö (onsdag) med skolan. Först hade jag tänkt att sova över hos syster där nere men insåg att jag var tvungen till att hålla på och fixa med mötesplats och busstider osv, så jag tyckte ändå det skulle kunna funka att åka buss fram och tillbaka två gånger denna veckan.

Vi ska till Lund i mon och kolla på universitetet och lite så. Få hoppas att man hinner med en lite shoppingrunda också, vilket jag ser fram emot:) Sen på Onsdagen ska vi dit med alla Ekonomiarna och kolla på City Tunneln som vi sedan ska göra ett projektarbete om.

Helt sjukt vad mycket vi ha och göra i skolan nu de sisyta veckorna fram till jul. Vill skolan helt enkelt ta död på en och få en att gå in i väggen? Det verkar vara deras onda tankar bakom deras lustiga idéer iaf..

I helgen har det varit så trevligt så:) Åkte till Växjö på fredagen och shoppade sedan hem hit till mig och laga mat. Det fick bli fläskfilé. klyftpotatis, sås och grönsaker. Jodå, det var ätbart, helt klart!

Sen på söndagen åkte jag upp och kollade på hockeyn med Dea, Jojje och Rassus. Efter att mina fötter tappat känseln åkte jag hem o åt lite snabbt och sedan upp till Rassus igen med Dea.

Där var även Pette och Martin och kvällen blev lyckad och lilla andrea var så övertrött att hon skrattade som aldrig förr. Vi spelade kort och pratade massa skit tills vi allihopa blev lite hungriga..;) Och klockan blev mycket så vi åkte hem:)

Söndagen bestod av fars dag och därmed fika hemma hos mormor och morfar. Direkt ner till lusseträningen och sedan kom Dea och Jens hit för att kolla finalen av ensam mamma söker:)

Ja, så i helgen har jag inte ens öppnat en bok så det känns både bra och dåligt. Få nog ta med mig och plugga lite på bussen i mon. Den går redan vid 7, så frågan är ens om jag kommer hinna med den? Jag som inte ens kommer upp vid halv åtta.. Får helt enkelt gå direkt upp ur sängen, ta med mig frukost och fortsätta sova i bussen.(Y)

Ha det fint, kameran åker med till skåne så vi få hoppas på lite roliga bilder=D
/M!

dålig uppdatering!

Nu är äntligen religionprovet avklarat och det känns fantastiskt skönt!!

Lisa har åkt upp till Halmstad, och Rassus har kommit hem ifrån Södertälje denna veckan. Så i mon ska jag till växjö med milan, rassus och pette för att shoppa och senare på kvällen ska vi hit och laga mat då även deabruden kommer och äter med oss:)

Under veckan som gått har det varit som vanligt, träning, skola plugg och hela galoppen. Och vi fick reda på arr nästa vecka ska vi till Lund på tisdag och Malmö på onsdagen så det blir en slapp vecka nästa vecka:)

När syster åkte till Malmö igen så råkade hon ta fel kalender.. Vi har nämligen likadana så jag har letat som en idot här hemma. Känner mig så tom för i den står verkligen alt vad jag ska göra så jag får be henne säga en dag i taget om vad som ska hända och göras;) Men hon kommer hem på lördag och tar med sig den då:)

Annars är läget under kontroll och det börjar närma sig jul. Höstvädret har väll inget missat, och det är väll inget att hurra för precis:)

Nu ska jag sova så det blir fredag:D godnatt!
/M!


Vilken jävla dag!


Usch vad jag blir arg. Tror skolan helt serriöst att jag kommer överleva de här ynka 7 veckorna som är kvar med alla dessa läxor, prov och redovisningar?? Hallå, jag har faktiskt ett liv utanför skolan också!

Suttit hela kvällen med religionen som vi har ett stort prov på onsdag på både Hinduismen och Buddhismen. Jag blandar ihop alla namn som låter likadant och alla riter osv.. Detta få gå som det går känner jag, det finns andra saker jag är bättre på och tycker är roligare att läsa om. Jag kan knappt min "egna" religion så då är det inte så lätt..

I mon så har vi bokredovisning i engelska. Muntligt vilket är det värsta jag vet, men jag får helt enkelt köra på med min svengelska. Brukar juh gå vid vissa tillfällen, få hålla tummarna för att det funkar i mon också.:)

Ja!.. och hela lovet har jag suttit och plugga ikapp allt som jag halkat efter med innan lovet. Men idag visar det sig att jag inte alls var ikapp och får nog lägga alla mina kvällar denna veckan på plugg.. I hate it!

Idag hjälpte även Sanna mig med småtjejerna. Åhh, kändes som den gamla tiden då vi hade våra stoooora tjejer. Var inte riktigt samma sak och vi kom fram till att vi saknar våra älskade 13 åriga gymnaster!! Skulle gjort vad som för att få en heldag med dem och tränar dem, jaaa ibland gör det bara för ont:(

Nu ska jag snart sova, är trött, fryser och ont i huvudet. Somnade inte förens vid ett inatt så måste ta igen sömnen en aning:)

/M!

Slut på hela lovet!

Har precis kommit hem ifrån söndagens lusseträning.. Idag skrattade jag som vanligt, men även så mina tårar började rinna. Det är svårt att förstå den roliga grejen om man inte är där men jag kan försöka förklara.

Vi hade sjungt igenom häftet en gång och vi tog en lite paus. Vad vi alla vet efter förra helgens träning så blir det skrattanfall på skrattanfall när vi sedan ska börja sjunga för andra gången. Våra röster sprack en efter en och det där leder mer till lustiga blickar ist för skratt.

Sen skulle vi sjunga: Låt det brinna. Hmm första versen gick bra men inte andra. "Vår tro är en krubba och ett nyfött barn", ska det ju vara. Men jag råkade av någon anledning sjunga "vår tro är en klubba och ett nyfött barn" och då börjar jag förståss att skratta! Ingen hade hört vad jag sagt och ville självklart få reda på det roliga. Jag tänkte, äh det var juh inte ens roligt, men jag sa som det var och så bryter en efter en ihop av skratt och tårar kommer från alla olika ögon. Ja, det var roligt.

Sen skulle vi sjunga winter wonderland. Då går det: "But yo can do the job when you're in town", Massis tyckte det skulle svänga lite extra och la därför på "but you can do the job when you're in tououououwn". Ja, vi gör juh inte de här med mening utan det kommer automatiskt när rösten är trött.

Annars idag har jag sovit ut, och sen pluggat religionen. Ska kolla på ensam mamma söker snart och sen ta tag i företegsekonomin lite:)

Ha en fin kväll!
/M!

RSS 2.0