Skola, inte skola?

I morse när jag vaknade efter att sömnen varit på ungefär 3 h så snurrade denna frågan fram och tbk minst tusen gånger.. Kände att infektionen som drabbat mig fanns fortfarande kvar i kroppen och huvudet hängde inte med för fem öre i tänkandet. Så jag bestämde mig för att ta mig en "vila upp dag" och kanske bäst det för under dagen har förkyldningen kommit tillbaka igen och halsen värker igen.. Hmm, vad är detta jag har åkt på?

Imorgon har jag inte ens något val, då måste jag till skolan. Har nämligen spanska prov som jag ska sätta mig ner och plugga järnet på.

Ringde även ner till salongen för att beställa tid för att fixa till så jag an få tillbaka mina mörka slingor som försvunnit efter alla tvättar..

På lördag ska jag förmodligen till Malmö, fast med familjen denna gången över dagen. Mamma har lovat att vi ska åka till IKEA. Jag behöver lite saker till rummet här ute, har inte ens någon spegel.. haha!

Så nu ska jag sätta mig och kolla på lite småsaker som jag skulle kunna tänka mig att ha i rummet. Även Lagerhause har mycket bra saker som jag lätt hade kunnat använda för att inreda detta rum. Få nog låna syrrans cykel på lördag och cykla in till stan för att se om jag hittar ngt!

Ha en fortsatt bra dag i detta härliga höstvädret!
/M!

Vad var det i paketet?

 



Mmmm, me like! Dem här kommer jag slita med hälsan nu i höst. För visst kan man börja använda stövlar nu? Tkr det är riktigt mycket höst utanför dörren.

Nu blir det idol och plugg.
/M!


Sjuk, men på bättringsvägen!

Nu har jag varit sjuk sen lördag så nu är jag trött på det här!!

Febern var borta hela dagen igår tills på kvällen. Förkyldningen blev bättre under dagen men på kvällen kom skiten igen.

När jag vaknade upp idag var förkyldningen ännu värre och jag var riktigt täppt, dock känns det som att febern inte har kommit tillbaka, peppa peppa ta i trä säger jag!

Jag har inte tid med att vara sjuk så i mon måste jag till skolan i vilket fall som.

Just nu ligger jag och kollar på vänner och väntar på att mamma ska komma hem med ett paket till mig ifrån Nelly.

I mon är det onsdag och då är det snart helg, och det blir skönt med en kortvecka sådär tre eller fyra veckor innan skolan börjar!

Ska också säga grattis till min kusin och hans tjej som fick en liten flicka inatt, tror det var Olivia den skulle heta. Det sa dom sist vi träffades iaf.

Hörs sen!
/M!

Städdag och filmmys!

Idag fick jag ta och sätta mig ner för att städa ut bland mina skor. Det såg riktigt hemskt ut och mamma har tjajat på mig sen i somras. Jag vet att jag har ganska så mycket skor, men ändå vill jag inte slänga ngr. Jag menar, skor är juh skor... haha!

All my shoes!

Sådär fint blev det

De här fick åka i soptunnan.

Efter det så fixade jag till gardinerna i mitt rum. Jag hade juh fått göra en provisorisk sak med ståltråd. Men nu hänger dem så fint så.

Nu ikv kom Dea på besök och vi håller just nu på att kolla ett filmmaraton. En del filmer är helt enkelt för roliga och det är tur att vi ha samma humor så man inte sitter själv och håller på att tappa andran för man skrattar!!

Go kväll!
/M!


Jag har gjort att igen..

Jag har lagat mat.. Eller lagat o lagat, skulle blanda till mig lite havregrynsgröt. Varför just havregrynsgröt?? Jo, under hela veckan har vi pratat om hur lätt det ska vara att göra havregrynsgröt i skolan. Och det är sån bra start på morgonen eftersom vi alltid ha sena luncher. Så kommer Louise och Linnea igår och säger att dom provat på det och att det helt enkelt funkade! Jag tänkte att jag ska då inte vara sämre så ska allt göra det jag också.

Jag steg upp nu för att göra mig denna havregrynsgröten som är så omtalad. Blanda ihop allt och sätter in i micron. När jag tar ut den är det bränt i kanterna och nästan som om ett lager plast har lagt sig över. Men iaf jag rör runt lite och sätter mig ner för att smaka denna gröten. Jag spottar ut första tuggan i vasken!!! Ja inte för att det var äckligt men fy fasen vad salt!! Kan alla mina klasskompisar tycka att detta är gott? Jag kollar på förpackningen till havregrynsgröten och ser att det står 1 krm salt, och inte 1 msk.. Aha, där ligger förklaringen och så är det när man bara läser halva texten.. Så det fick bli flingor ist!

Bättre lycka nästa gång!
/M!


Sjukling


usch har ont i halsen så det kittlas bakom öronen.. Hostar och fryser, hoppas bara att detta är en "dagssak" som inte vara längre än tills i mon.

Idag slutade jag tidigt och flöjde med mamma ner till Maxi, där blir det shampoo och balsam och en tidning som jag skulle kunna krypa ner i sängen med ikv nu. Så längesedan jag läste veckorevyn så det fick bli den idag. Brukar annars alltid köpa skvallertidningar, när jag väl köper då.

I morgon hoppas jag på att hostan och allt gått över så jag kan njuta av min lediga lördag. Jag har även tryckt hem ett par stövlar som ska få vara med mig nu till hösten. Få se när dem dyker upp, hade gynnat att få dom i mon, fast chansen är ganska såååå liten.

Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på film.

Ta hand om er!
/M!


5 km och dygnsura!

Nu har jag äntligen skrivit detta ekonomiprovet för denna gången och jag kan slappna av, för denna dagen iaf.

Jag kom hem och satte mig ner med teorin till körkortet som jag har tills i mon. Det gick bra men jag blev rastlös och just då skickade Julia ett sms och frågade om vi skulle ut och gå en runda. Jag var helt på att och bara efter tio minuter började vi gå. Vi tog rundan mot Kallinge och kom halvvägs då det började ösregna. Jag hade inte en törr fläck på mig. Eftersom vi var mitt på kallingevägen fanns det ingenstans där vi kunde ta skydd så det var bara att fortsätta gå. Vi hade egentligen tänkt att gå runt kallinge tillbaka och ut till Ekenäs. Men när vi kom till ishallen frös vi eftersom kläderna var blöta och strumporna genomblöta så jag fick ringa pappa. Men stolt att vi pallade att fortsätta gå en halv mil trotts det blöta. Vi bestämde oss för att göra ett nytt försök, men få helt enkelt se när tiden räcker till.

Känner att jag måste börja lägga mig i tid på kvällarna, idag kom jag en kvart försent till skolan. Det är INTE bra, skärpning Malin!

Tyvärr kunde jag inte ta några kort för det var så mörkt ute och kameran kom inte med hemifrån.


Lovely!

/M!


22/9-09

De senaste dagarna har jag bara pluggat. Min tid som jag fått över har jag läst och skrivit ner allt inom ekonomin. Vi har ett ekonomiprov i mon, känns som man måste kunna detta för att få det enklare att komma igång med allt annat som har med ekonomin att göra.

Igår var jag dock på såndär teoristart angående mitt körkort. Det är lite plugg i det också så jag får ta det senare ikv innan jag sa sova precis.. Hur ska tiden räcka till egentligen??

Usch jag vet itne vad jag skriver, min hjärna är helt utmattad och behöver sömn. Mer än så behöver jag inte säga asså!

Jag få höra av mig i mon ist då jag kan slappna av och tänka på annat!
/M!


MALMÖ!

Vilken malmödag det varit för Julia och mig. Har haft en riktigt rolig och varm dag..

Vi tog tåget vid 9. och under resans gång så hoppade hela tåget till och vi flög ngr cm upp ifrån våra stolar. Ingen fattade någon utan bara skrek till. Vi fortsatte köra och julia sa att, "vi körde nog bra på en sten!" haha jovisst, efter en timme ropar dom ut i högtalarna att, "förmodligen har vi krockat med en älg, och måste därmed byta en vagn på tåget".. Jahaa, då har man gjort det också i sitt liv, krockat med en älg asså. haha!

Vi kom fram och solen lyste så varmt och skönt. In o ut i affärerna och fram och tillbaka på gatorna. När man går en lång stund i ballerinaskor kan det hända att de gör så fötterna inte luktar hallon. Så  25 minuter innan tåget gick fick vi springa in på åhlens city och köpa oss ett par strumpor. Varken Julia eller jag ville lägga pengar på ngt sån t onödigt så vi hittade två likadana i strl. 40-43 på herravdelningen. Det var även rea på dom, 15 spänn och det kunde vi faktiskt lägga ut, haha!

Vi hoppade på tåget och snabbt in på toan för att skölja av fötterna, väl därinne på den trånga toan skrattar jag mig helt fördärvad när julia tar på sig sina fula strumpor. Igenom hela tåget, fullsatt med folk gick vi och fnittrade medans folket kollade på våra fötter..

Ja, det har hänt så mkt under dagen så skulle jag skrivit allt så hade det blivit flera sidor. Så jag laddar upp bilderna och så får ni kolla o njuta av dem ist!

Mitt ute i skogen!


En utav de vidrigaste toaletterna!

En fika tog vi oss tid till!

Här har ni dem! 15-kroners strumporna som man
själv kunde välja om hälen skulle sitta på halva
smalbenet eller om dom skulle vara uppdragna till knäna!

Dagens shopping. Bara nödvändiga saker!

/M!


Mitt liv består just nu av..

..en massa tråkigt plugg!!!

Jag blir trött på det och ger snart upp! Ge mig en resa och ta mig härifrån i några veckor..

/M!


Nu är det fest!

Nu sitter Matilda och jag och inväntar Sussi, Julia och oscar!

"Armen i vinkeln, blicken i skyn. Så var de menat med whiskey o renat. Vårt mål, alkohol. Sånt som inga pojkar tål ;) SKÅL!!"

OUTFITEN för ikv!


Och nej, jag är inte gravid!!

Ha en trevlig kväll, för det ska bannemig jag ha!
/M!

Nu är det väll ändå på tiden att uppdatera!?

Ja nu fick jag verkligen ta tag i detta. Börjar bli mer o mer slarvig vad det gäller detta med att blogga..

Under veckan har vi haft friluftsdag i skolan då vi varit i skogen och plockat svamp, byggt vindskydd och orienterat, inte det roligaste jag vet precis..

Har även pluggat o tränat. Så det var en ganska så snabb genomgång av veckan!

Idag har jag fikat med Matilda som var med och åkte skidor i våras någon gång. Vi satt ett bra tag och prata en massa skit. Efter några timmar på andra våningen begav jag mig hemåt. Efter någon timme kom Milan och vi körde iväg till Hallabro för att kolla fotboll. Efter lite frusna fötter och skakande tänder kom äntligen far min och vi körde hem hit. M o jag kollade idol, åt lite mat och kollade roliga klipp på youtube. En del människor kan verkligen förgylla ens dag!!

Nu ska jag snart sova, är verkligen helt slut! I mon har jag bara planer för kvällen men inga för dagen så vi får se, och JA jag ska uppdatera er om vad jag gör på kvällen i mon!

Godnatt på er!

/M!

Idol och plugg

Nu har jag precis kollat på idol som är ett utav mina svenska favoritprogram. Det är underhållande på många sätt, så det så.

Igår kom alla och vi startade filmen. Bordet var fyllt med massa hembakat. Det var nämligen så att alla skulle baka något och ha med sig som vi kunde smaska på medans filmen rullade. Och jaaa, vi blev mätta.

Idag i skolan däremot tror jag inte allt socker gått ur oss. Vi var alla 6 fnittriga, stissiga och skrattade åt ingenting. Men oj, vad roligt vi har! Vi hade även gympa idag och jag visste itne att vi skulle vara vid elljusspåret så jag fick springa upp dit och jag var uppvärmd när jag kom efter att ha bärt på en väska med många böcker och ombyteskläder i..

I morgon ska vi ha friluftsdag och då ska vi först vara i skogen och plocka svamp, bygga hyddor och göra upp eld. Jag hatar att vara i skogen så detta blir en utmaning.. Efter det ska vi till sporthallen och ha aerobic! Det ser jag fram emot. Se vem som ska leda och vilket folk som är med.

Nahe, plugg och sen sova. Har inte kommit i säng nu förens klockan 1 fyra dagar i rad och det känns kan jag säga!
 + hembakta kolor
Mumma!

Linnea, Louise o Julia. Sussi kom ngr minuter efter kortet togs.

Linnea
/M!

Snart kommer doooooom!

Idag är malin på bra humör. Trotts att det är måndag och veckans första dag så ser hon ganska så ljust på livet för tillfället!

Idag har jag dock varit i skolan men nu när man kommit nämre inriktningsbrudarna har vi faktiskt ganska så skoj. Eller alla dessa tjejer är tjejer som man känt sen grundskolan och Julia som var min andra halva på dagis. Varje dag var vi som klistrade så, men det är så roligt!

Sen hade jag dans och rytmik sista lektionen. Och det var riktigt roligt på slutet då vi skulle sätta ihop alla rytmerna, så många skratt och så härligt att folk kan bjuda på sig själva så det itne blir tort och tråkigt. Me like!

Jag och Linn hade 20 minuter på oss att komma till fredriksberg där vi skulle träna drillflickorna. Och det var roligt, vi började med en fika och sen så körde vi hinderbana och en massa lekar, en mjukstart med andra ord.

På en minut hade jag bytt sal ifrån gamla till nya gymnastiksalen. Då var det dags för att träna 6 åringarna. Och dom är så duktiga, riktigt roligt när föräldrarna kommer fram och säger att man gör ett bra jobb.

Nu ikv kommer alla tjejerna i klassen och ska kolla på film. Alla har med sig något som vi bakat. Få se om vi kan sitta i soffan eller om alla ligger och sover efter att vi är så mätta.

Vi hörs!

/M!


Flyttad o nästan klar:)

Nu sitter jag ute i rummet som nu förbli mitt rum. Det är slut med att flytta alla mina saker fram och tbk, iaf för ett tag tills jag själv flyttar till en egen lägenhet någon gång i tiden.

I torsdags gick vi till halv fyra. Det verkligen spöregnade när jag skulle gå hem så jag ringde mamma. Snäll som hon var hämtade hon mig och tur det för det var knappt så tiden räckte till.

Vid kvart i fem skulle jag vara i gymnastiksalen och träna småflickorna. När jag ser hur hårt dom håller sina föräldrars händer och gråter som om tårarna aldrig kommer att ta slut så får jag återblickar på när jag var liten. Jag var likadan fast kanske ännu värre, mamma kunde inte ens sitta på bänken utan hon skulle vara med på allt jag gjorde. Ja, en riktig mammagris var jag. Pappa har berättat att han kunde inte ens vara hemma själv med mig när mamma åkte ner och skulle handla. Jag stod i fönstret och grät tills hon kom hem igen. Haha, stackars min lilla pappa. Kan inte vara lätt det där!

Sen hade jag en kvart på mig att ta mig ner till gymmet för att få mig min egna träning. Det gick bra och jag får absolut INTE slarva med denna nu.

Det fick bli en hel del kvällsplugg för min del tills både hjärnan och ögonen sa att, nu får det vara nog!

Igår däremot slutade vi tidigt och mamma o jag åkte in till karlskrona för att kolla stan en liten runda. Jag hittade mig dom där två byxorna som jag sa att jag bara skulle ha som itne fanns i götet. Och sen var det bara hem och börja flytta ut mina saker och städa av hela rummet. Så det tog mig hela kvällen och jag somnade tidigt!

Idag hade vi spelning i Lyckeby på deras marknad och sedan blev det ännu en runda till stan med mor o far. Hittade ännu mera kläder idag, så nu har jag bestämt att jag helt enkelt har shoppingförbud! Kan inte hålla på såhär, kommer juh få leva på bröd och vatten isf..

Nu får jag försöka hitta lite extra plats i garderoben annars blir det att städa ut den..
/M!

Gymnastik för hela slanten!

Känns som det bara är gymnastik i mitt huvud för tillfället, men det är riktigt skoj:)

I måndags hade jag mina 6-7 åringa för första gången med Petronella. Så extremt söta små tjejer med prinsessklänningar på sig. Dom hoppar runt oc är positiva och glada till allt så jag känner på mig att detta kommer bli roligt att få umgås med dom en gång i veckan.

Igår på idrotten frågade min idrottslärare om jag skulle kunna tänka mig att hjälpa henne med sin grupp 5-åringar och självklart ställer jag upp på det. Så i mon ska jag träffa dom för första gången och vi få se vad vi ska hitta på där.

Och nu idag var jag nere på "uppvisningsgruppens" träning där mina stooora tjejer har förflyttats upp till. Jag saknade dom extremt mycket så var bara tvungen till att gå ner för att träna dom en halvtimma. Och vad roligt det kändes. Nästan så jag borde gå ner dit fler gånger bara för att se hur dom utvecklas. Så för min egna del har det inte blivit någon gymnastik men jag blev riktigt sugen på att göra mig en volt ose hur det skulle sluta..

Under dessa dagar har jag hunnit med att måla om i rummet där ute som ska bli mitt nu eftersom syrran flyttat ner till malmö igen. Så nu ska det torka under natten osen ska jag nog försöka flytta in där i mon eller fredag.

Annars har jag lite att plugga men det få bli en annan dag, ikväll hinner jag inte det iaf.

Vi hörs i mon efter min träning på gymmet. Äntligen får JAG mig en träningsomgång också så jag får förbränna lite!

/M!

RSS 2.0